Πως οι πτυσσόμενες τέντες θα σώσουν την δεξίωση που οργανώσατε

Τι πρέπει να προσέξετε για να μην καταστρέψει ο καιρός την εκδήλωση σας

ipaithries ekdiloseis me broxiΟι υπαίθριες εκδηλώσεις είναι γνωστό πως αποτελούν μία πολύ καλή και βολική λύση, ειδικά αν πρόκειται για κάποια έκθεση ή event που θα προσελκύσει πολύ κόσμο.

Η χώρα μας είναι γνωστή για τα μεγάλα ποσοστά ηλιοφάνειας που διαθέτει και γενικά για τον καλό καιρό της, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς αλλά και ανοιξιάτικους μήνες, γι’ αυτό και θεωρείται ιδανική για πάσης φύσεως υπαίθριες εκδηλώσεις.

Όσο καλός και να είναι ή να φαίνεται ο καιρός, δεν παύει να αποτελεί έναν αστάθμητο παράγοντα που μπορεί να δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα σε κάθε εκδήλωση.

Ειδικά την άνοιξη αλλά και το φθινόπωρο, ο καιρός μπορεί να αλλάξει πάρα πολύ απότομα και μάλιστα να πάρει και ακραία μορφή. Επίσης, τόσο την άνοιξη όσο και τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο να ξεσπούν μεγάλες καταιγίδες – συνήθως σύντομες σε διάρκεια – ακόμη και σε μέρες με πάρα πολύ μεγάλη ηλιοφάνεια ή ένα απαλό αεράκι να μετατραπεί σε θυελλώδη άνεμο. Εννοείται πως οποιοδήποτε «ακραίο» καιρικό φαινόμενο αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για κάθε υπαίθρια εκδήλωση.

Μία δυνατή βροχή ή καταιγίδα – ακόμη και αν είναι σύντομης διάρκειας – εννοείται πως είναι από μόνη της αρκετή για να κάνει τον κόσμο που παραβρίσκεται σε μία ανοιχτή εκδήλωση να φύγει άμεσα και να της δώσει ένα άδοξο τέλος.

Πέρα όμως από αυτό, τα καιρικά φαινόμενα αυτού του τύπου σε συνδυασμό με τον εξοπλισμό της έκθεσης (ειδικά αν δεν έχει τις κατάλληλες προδιαγραφές ασφαλείας) μπορούν να προκαλέσουν και σοβαρούς τραυματισμούς σε όλους τους παρευρισκόμενους. Τέλος, εννοείται πως ο εξοπλισμός γι’ αυτές τις εκδηλώσεις – ο οποίο είναι και ακριβός – μπορεί επίσης να πάθει σοβαρές ζημιές από μία ξαφνική μπόρα ή καταιγίδα.

Πώς μπορείτε όμως να φροντίσετε ώστε ο κακός καιρός να επηρεάσει όσο το δυνατόν λιγότερο την εκδήλωση σας; Ας δούμε μερικούς απλούς τρόπους!

Να παρακολουθείτε τα δελτία και τα sites καιρού

kairos provlepsisΜπορεί ο καιρός να μην είναι και πολύ εύκολο να προβλεφθεί με ακρίβεια, αλλά σίγουρα πλέον οι μετεωρολόγοι είναι σε θέση να κάνουν αρκετά ακριβείς προβλέψεις. Αν λοιπόν βλέπετε πιθανότητα κακοκαιρίας για την ημέρα της εκδήλωσης σας σε διάφορα δελτία αλλά και sites, καλό θα ήταν να πάρετε τα μέτρα σας.

Αν προβλέπονται ήπια και μικρής διάρκειας φαινόμενα, μπορείτε απλά να πάρετε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για τους επισκέπτες και τον εξοπλισμό σας. Αν από την άλλη προβλέπονται ακραία φαινόμενα, ίσως θα ήταν καλή ιδέα να την αναβάλλετε, αν είναι φυσικά δυνατόν.

Να είστε πάντα έτοιμοι

Το σωστό στήσιμο των τεντών και του εξοπλισμού μίας υπαίθριας εκδήλωσης για προστασία σε περίπτωση κακοκαιρίας είναι πολύ σημαντικό, αλλά δεν παύει να είναι χρονοβόρο και σε κάποιες περιπτώσεις και κοστοβόρο. Δεν είναι λίγοι λοιπόν αυτοί που όταν βλέπουν ότι κάνει καλό καιρό. κάνουν τα απολύτως απαραίτητα στη στήσιμο της εκδήλωσης από άποψη ασφάλειας από τη κακοκαιρία.

Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Καλό θα ήταν να φροντίσετε ώστε όλος ο εξοπλισμός σας να στηθεί με όλα τα μέτρα ασφαλείας, ακόμη και κάποια σας φαίνονται υπερβολικά. Αν ξεσπάσει ξαφνικά ένα φαινόμενο, θα είναι σχεδόν αδύνατον να κάνετε εκείνη την ώρα κάτι για την προστασία των ανθρώπων αλλά και των μηχανημάτων σας.

Να έχετε στεγασμένους χώρους που να μπορούν να προφυλαχθούν οι επισκέπτες

Η βροχή είναι ο νούμερο ένα εχθρός κάθε υπαίθριας εκδήλωσης ή δεξίωσης αφού αρκούν μερικές σταγόνες για να αρχίσουν να φεύγουν τρέχοντας οι επισκέπτες. Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί συχνά η διαρρύθμιση των τεντών των εκδηλώσεων αυτών είναι αρκετά «στριμωγμένη» με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι περισσότεροι επισκέπτες να προφυλαχθούν για το λίγο χρονικό διάστημα που διαρκεί μία μπόρα.

Για να αποφύγετε αυτό το φαινόμενο θα πρέπει να κάνετε μια εντατική έρευνα στις εταιρίες που ειδικεύονται σε λυόμενες αίθουσες και στέγαση χώρων, και να επιδιώξετε την ενοικίαση πτυσσόμενων τεντών για εκδηλώσεις σε προσιτές τιμές αλλά παράλληλα και την ποιότητα στην κατασκευή και την λειτουργική διαμόρφωση του στεγασμένου χώρου.

Φροντίστε λοιπόν ώστε οι τέντες σας να είναι ευρύχωρες αλλά και να παρέχουν κάποιου είδους «υπόστεγο» ώστε να μπορούν να περιμένουν οι επισκέπτες μέχρι να τελειώσει η μπόρα χωρίς να βραχούν, οπότε και η εκδήλωση θα μπορεί να συνεχίσει κανονικά μετά τη βροχή. Εννοείται ότι οι τέντες σας θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση και να μην παρουσιάζουν διαρροές και άλλα προβλήματα με τις βροχές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *